Annons
Annons

En blond arab med stor näsa

Häromdagen blev jag påmind om en kul händelse som inträffade i Stockholm för några år sedan.

Jag var på väg till en föreläsning på Stora Essingen och hade åkt Gröna linjen till Alvik. Jag ska fortsätta med tvärbanan och sitter helt ensam i väntrummet. Efter en stund kommer det in en kvinna i väntrummet och sätter sig en meter till höger om mig – och börjar prata på arabiska.

Annons

Jag tittar mig omkring för att kolla om det finns flera än jag i lokalen trots att jag inte sett någon. Och kvinnan pratar inte i mobiltelefon vilket ju inte är ovanligt, när människor verkar prata för sig själv.

– Pratar du med mig? frågar jag undrande.
– Ja! svarar kvinnan som om det var fullkomligt självklart.
– Men varför pratar du arabiska med mig? undrar jag lite försynt.
– Är du inte från Irak?säger hon med förvånad min.
– Varför tror du det? svarar jag lika förvånad som hon.
– Du har så stor näsa …

Kvinnan såg inte jag var blond, man och transvestit. Hon såg bara min näsa och då visste hon att jag var arab.
Tänk så enkelt det kan vara ibland …

Bilden tagen på Gävle Centralstation 2006, av Lars Wigert

Livet är lätt att leva – det är vi människor som gör det svårt, sa den danske poeten och humoristen Storm P.

LÄS OCKSÅ

(169)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar