Annons
Annons

Festen hos prästen!

Jag, Stein och Harald på fest, med och utan slips.

Jag, Stein och Harald på fest, med och utan slips.

För ett par veckor sedan var min hustru Anita och jag, tillsammans med Marion Arntzen och Harald Sundby bjudna till Wenche och Steins 30-åriga bröllopsdag i deras hem i Gjøvik, Norge.
Stein är prost i Gjøvik med omnejd, Marion och Harald driver Stensveen Ressursssenter på Kapp.

Annons

Vi vet redan att kvinnor har ett stort urval färger material, klänning, kjol, dräkt kostym, hög- eller lågklackat i en aldrig sinande ström av variationer. Till och med jeans är helt OK med de rätta tillbehören. För män finns kostym och vi kan välja färg på skjorta, med eller utan väst samt med eller utan slips.
När det var dags att göra oss i klara för kvällens begivenhet uppstod således frågan – med eller utan slips?

Varken Harald eller jag känner oss bekväma i den traditionella manliga märkligheten slips, men icke desto mindre är vi båda ägare till en sådan. Diskussionen böljar fram och tillbaka. Wenche och Stein är relativt nya bekantskaper för oss alla. Vi har träffats ett par gånger och alltid haft väldigt trevligt, men våra fördomar säger oss att han troligtvis är traditionellt klädd i både kostym, väst och slips. Och 30-årig bröllopsdag är ju trots allt 30-årig bröllopsdag … och han är ju trots allt prost och van att bära krage.

Vi vet också att de är väldigt intresserade av både mat och dryck så både Harald och jag inser att här måste kanske göras vissa uppoffringar … Ivrigt påhejade av våra hustrur knyter vi våra slipsar, men vi vägrar unisont att knäppa översta knappen i skjortan.

Det visar sig att Stein haft exakt samma bryderier om hur Harald och jag kunde tänkas vara klädda. Med tanke på bordsplaceringen visste han inte ens om jag skulle komma klädd som Claes eller Sara. Men han vara ganska säker på att ingen av oss skulle ha varken slips eller kavaj, så för att möta oss på halva vägen valde han väst, ingen slips och uppknäppt i halsen.

Vi hade väldigt trevligt tillsammans alla sex och har redan bjudit in oss till en ny fest. Och troligtvis kommer vi, visa av erfarenheten att skippa slipsen nästa gång. Och lika troligt är att Stein kommer att ha både slips och kavaj nästa gång eftersom de hade ju både Harald och jag.
Kanske löser vi det genom att prata – det brukar kunna lösa det mesta.

Tack, Wenche och Stein för en fantastiskt trevlig kväll med mycket god mat och dryck i ert vackra hem.

LÄS OCKSÅ

(58)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar