Annons
Annons

För vem är Ebola farligt?

Ebola


Ebola är ett av jordens mest dödliga virus med mellan 50-90 procent dödlighet och måste handhas på de laboratorier som har den högsta skyddsklassen. ”Världen fruktar en okontrollerad epidemi”, skrev Aftonbladet häromdagen.

Annons

Under 2014 har ebola härjat i Västafrika, främst i Liberia, Sierra Leone och Guinea. Över 8.000 människor har smittats varav ungefär hälften har avlidit. Fruktansvärda siffror och Världshälsoorganisationen WHO, har satsat 100 miljoner dollar för att minska spridningen. Nu gäller högsta beredskap och länder utanför Afrika har vidtagit försiktighetsåtgärder för att skydda sig.

Men ebola är inget nytt virus!
De första dokumenterade fallen av ebolafeber hos människor noterades redan för 38 år sedan. Det hände 1976 i Zaire och viruset fick namn efter floden Ebola. 318 människor insjuknade och 90% avled. Det är den högsta dödlighetsprocenten som noterats!

Detta visste vi redan för 38 år sedan. Vad har WHO, media och läkemedelsindustrin sysslat med under 38 år sedan världens farligaste virus upptäcktes? Nu börjar viruset spridas utanför Afrika och då är det ju inte längre bara afrikaner som riskerar att dö.
Nu är Ebola plötsligt en fara för allmänheten, dvs den västerländska allmänheten! Nu finns det plötsligt uppmärksamhet i media, pengar till forskning, sjukhuspersonal och medicin …

Om jag inte visste bättre skulle jag kunna tro att afrikanska liv är mindre värda än västerländska …

LÄS OCKSÅ

(72)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar