Annons
Annons

Från Man till Människa

Claes_Sara_ Allas
Ett jättetack till dig som köpt min bok, ”Från Man till Människa”!
Det känns helt otroligt, men vi i dagsläget har sålt alla 5.000 böckerna vi tryckte i december 2012 plus drygt hälften av de 2000 vi lät trycka 2015. Jag tycker det känns fantastiskt bra att så många velat läsa mina tankar. Boken har varit slut ett tag på förlaget, men nu har andra upplagan kommit.

Annons

Ingen av de stora tidningarna har skrivit om den, eftersom deras policy är att endast recensera böcker från de stora förlagen. I dessa tider med sociala medier är det inget att gråta över. Väldigt många andra har överöst boken med superlativer.

”Jag har en mycket nära vän som heter Claes Schmidt och ibland även Sara Lund. Av hen har jag lärt mig mycket och lär mig än. Vi har haft mycket roligt de senaste nio åren och skrattat åt våra fördomar gentemot varandra och andra; Claes eller Sara som svensk transperson och jag som kurdisk hetero. Det är mycket viktigt att ifrågasätta sig själv, sina sanningar, sina fördomar, sina tankar och åsikter. Mycket viktigt. För de dödar folk, de dödar oss och de dödar våra medmänniskor. Personer som aldrig får bli eller hindrar sig själv från att bli hela individer med drömmar och möjligheter på grund av våra sanningar och fördomar om vad som är okej och vad som inte är okej. Min vän Claes Schmidt/Sara Lund har kommit ut med boken ´Från man till människa´ och som jag starkt rekommenderar dig att läsa.”
Ur Özz Nüjens sommarprat 2013

”På kvällarna läser jag Claes Schmidt Sara Lunds bok ”Från man till människa”. Köpte den direkt via Adlibris när jag lyssnat på hens fantastiska föreläsning på Skolriksdagen 2015 i Stockholm för två veckor sedan. Några timmar som trollband nästan 3 000 personer och de stående ovationerna efteråt var bevis på hans förmåga att nå sin publik.
Boken som ”allvarligt kan skada dina fördomar”. Jag njuter den – som en pralin. Det går inte att sträckläsa en sådan bok. Varje mening måste liksom gro. Tyvärr har ju praliner en tendens att smälta allt för fort på tungan, men än har jag kapitel kvar och eftersmaken kommer att vara bestående. Språket är humoristiskt och den är verkligen skriven på sätt som får dig att fundera! Boken tar upp manlig/kvinnligt – skillnader och likheter mellan könen, inställningen till invandring, olika sexuella läggningar etc.
Jag kan inte nog rekommendera denna bok. Boken som allvarligt kan skada dina fördomar!! ”
Sigridsofia

”Jag är imponerad av hur precist författaren Vesna Maldaner har kunnat skriva sig in i Claes/Saras tankegång och historia. Så verkligt att jag kände att vi satt och talade med varandra på resan genom boken – och livet.”
Bloggaren Rebecca Holm i Danmark

”I boken får du en berättelse om hur Claes vågade göra Sara till en del av sitt liv och även göra Sara till en offentlig person. Men det viktigaste med boken är att den lyfter fram allas rätt att få vara den person man vill vara. Jag skulle kunna säga att Claes Schmidt genom Sara Lund har gett transvestismen ett ansikte!
Du som väljer att läsa boken kommer att få både aha-upplevelser och tankar om vilka rädslor och fördomar du bär med dig. Du får också en chans att ompröva dina värderingar som du kanske burit omkring på hela livet, fram tills nu.”
Bjuvsnytt

”Resultatet av samarbetet [mellan Claes Schmidt & Vesna Maldaner, förl. anm.] har blivit en mycket tankeväckande bok som fullkomligt raserar allt ”gammeltänk” om begrepp som ”kvinnligt”, ”manligt” och ”normalt”. I stället är det ”det mänskliga” som har huvudrollen när Claes och Sara släpper in oss i sin tankevärld. Att boken härtill är
sprängfylld med humor (”jag har så lite hår att jag blir hjärntvättad varje gång jag duschar …”) är en extra bonus.”
Lektör Rolli Fölsch, Bibliotekstjänst

”Boken är delvis skriven som en dialog mellan Claes och Sara där de pratar om vår rätt att vara människor, om värderingar som styr våra liv och hur vi är programmerade att tänka. Det är ett listigt grepp som författaren använder, kanske det enda vettiga? Allt blir så tydligt. Budskapet går fram och som läsare överraskas jag av att boken är så stimulerande. Den är både allvarlig, klok och roligt på en och samma gång.”
Finska tidningen Respons

Läs den! Jag sträckläser boken, som är skriven som en dialog mellan Claes och Sara och som handlar mycket om vår rätt att vara oss själva fullt ut. Vår rätt att vara människor. Vår rätt att slippa kategoriseras, eller att åtminstone uppfatta att många inte känner sig hemma i de traditionella facken. Boken väcker tankar om hur vi grupperar människor och ställer frågan varför vi så ofta utgår ifrån var människor har mellan benen. Vad skulle till exempel hända om vi valde att säga att könet sitter i huvudet?”
Charlotte Rudenstam, journalist och bloggare

Hör av dig om du blev nyfiken och vill äga ett eget signerat ex

LÄS OCKSÅ

(139)
(0)

1 kommentar

Annons

Senaste från Allas

Laddar