Annons
Annons

Ge Edward Snowden Nobels Fredspris

Edward Snowden

Edward Snowden har avslöjat att USA:s nationella säkerhetsmyndighet NSA sedan flera år samlat in ofantliga mängder information från telefon- och datortrafik. Med hjälp av ett program PRISM har NSA lagrat kontakter och digitala beteendemönster hos miljoner individer över hela världen. I jakten på misstänkta terrorister spionerar de på sin egen befolkning och alla oss som använder amerikanska dataprogram typ Google, Apple, Facebook etc. Någon på NSA avgör sedan om du har rätt synpunkter eller om du tillhör gruppen som ska kollas lite extra. Så trodde jag det gick till i Kina och i Ryssland, men inte i USA!

Annons

Den amerikanska underrättelsechefen James Clapper anser att Snowdens avslöjanden skadar USA:s ”förmåga att identifiera och svara på de många hot som vårt land möter”.
President Obama har försökt tona ned det hela med att förklara att det rör sig om ett ”modest intrång” i den personliga integriteten i syfte att skydda USA och att det sker i enlighet med gällande lagar och med kongressens insyn.
Edwar Snowden
, som jobbat med att granska informationsflödet, säger: ”Jag kan inte med gott samvete låta den amerikanska regeringen förstöra mitt privatliv, internetfrihet och grundläggande rättigheter för människor runt om i världen med hjälp av den enorma övervakningsmaskin som byggts i hemlighet”.

Snowden är införstådd med att avslöjandet kan få långtgående konsekvenser för honom personligen. Kanske kan han aldrig återvände till USA. Om du precis som jag använder amerikanska sajter är ju även du kontrollerad av deras säkerhetsmyndighet och de kan en dag komma fram till att även du är en säkerhetsrisk.
Det handlar om vilken värld du vill leva i?
Tycker du att yttrandefriheten är viktig och värd att försvara?

Min uppfattning är att Edward Snowden borde få Nobels Fredspris.
Vad tycker du?

 

 

LÄS OCKSÅ

(16)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar