Annons
Annons

Historien om ”Kungavinet”.

 

Fd landshövdingen i Skåne Bengt Holgersson

Fd landshövdingen i Skåne Bengt Holgersson

Igår, torsdag 25 sept träffade jag på genomtrevlige Bengt Holgersson på Sturup. Vi fick en trevlig pratstund innan vi tog planet till Stockholm.

Det påminde mig osökt om en dag och en kväll för länge sedan när jag, som enda privata företagare bland olika kommunala aktörer var inbjuden av Malmö Stad att under en eftermiddag att berätta för kung Carl XVI Gustaf hur vi jobbade med ungdomar i Malmö.

Annons

På kvällen var alla deltagare inbjudna till mottagning och middag på residenset vid Stortorget. Det var en väldigt trevlig kväll med god mat och många bra prat i en väldigt inspirerande miljö. Kvällen flöt på och jag minns inte vad jag pratade med kungen om, men plötsligt började alla tacka för sig och gå hem. Till sist var det bara jag och kommunens krogsamordnare Mats Glans, kvar på Residenset.

Då frågar Bengt, om jag är intresserad att följa med ner i källaren, som är välbevarad sedan 1500-talet.
– Väldigt gärna, säger jag. Förutom Mats och jag följde även Kungen och hans adjutant med Bengt och hans hustru Barbro Bent ned till de gamla källarvalven.

Källaren och nedersta delen av trappan lystes enbart upp av levande ljus och vi slog oss ner på bänkar runt ett bastant träbord. Där letade Bengt fram två flaskor Masi Amarone ”Costasera” och sex glas. Sedan satt vi där och diskuterade livets väsentligheter och drack detta fantastiskt goda italienska rödvin.

Hemma i köket satt Anita och undrade var jag tagit vägen.
– Det vet väl alla att ”Kungamiddagar” slutar klockan 22. Då går alla hem utan att man säger något, berättade hon när jag kom hem framåt 01-tiden på natten.

Det visste varken Mats eller jag, och denna kunskapsbrist gav mig en smak på ett väldigt gott vin och en annan bild av Kung Carl XVI Gustaf än den jag fått via media.
… och sedan den dagen köper vi detta ”Kungavin” till alla festligare tillfällen.

Tack, än en gång Bengt Holgersson för en fin kväll, ett gott vin och ett väldigt roligt minne.

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar