Annons
Annons

Hur många Sara Lund finns det?

 

 

Teckning av Cecilia Holm, bild- och medielärare på Dragonskolan i Umeå

Alldeles för många, tycker säkert en hel del!

När jag söker på ”Sara Lund” får jag 12.900.000 träffar. Alla är som bekant unika, många har en helt annan stavning på namnet och fler dyker förstås upp betydligt flera än en gång i sökningen! När jag söker kommer förstås jag själv upp flest gånger.

Annons

Efter mig kommer danska TV-polisen Sarah Lund, från kriminalserien ”Brottet” som gick för ett par år sedan. Inte riktigt samma stavning, men en väldigt bra ”Sara Lund”, som jag hoppas få se mera av.
Jag gillar att leva i en demokrati och jag följer lagen så gott jag kan. Gillar vi inte de lagar vi har, ger demokratin oss möjlighet att byta ut lagstiftarna vart fjärde år.

Efter Sarah Lund kommer – hennes tröja! Du kan hitta både var du kan köpa den och hur du kan sticka en själv. Sarah Lund finns även som stickad docka. Sarah Lund spelades av Sofie Gråbøl och det kan ju vara kul att se hur hon ser ut.

  

Jag var yrkesmusiker under hela 1970 och en bit in på 80-talet och jobbade som trummis med olika band i Sverige och Norge. Därför tycker jag det är jättekul att en av världens 100 bästa rocktrummisar heter just Sara Lund. Hon har spelat med många och hon finns förstås på YouTube. Mest känd är hon kanske från bandet Unwound.
Texten blir en aning missvisande eftersom jag aldrig spelat yrkesmässigt som Sara Lund, men kopplingen är ändå ganska kul, eller hur?

I juli 2017 tog en Sara Lund över rollen som chefredaktör för Modette”, en av Sveriges största sajter för unga kvinnor. Sajten vill uppmuntra tjejer till att våga tycka, tänka och känna och den inställning är ju precis det jag lever för.
Förutom mode har vi bland annat det gemensamt, att vi båda är bloggare även om hon bloggar betydligt oftare än jag. Fast år andra sidan föreläser jag förmodligen oftare än hon.
Läs gärna den ”Sara Lund-bloggen” oxå. Jag kan lova att den är mycket läsvärd!

Denna danska Sara Lund är fotomodell. Jag hittar ingen webbplats, men du kan följa henne på Twitter. Vi har det gemensamt att det finns gott om bilder på oss på nätet och vi använder silikonbröst båda två. Jag är också blondin ibland, men inte lika mycket …

Det finns flera Sara Lund som spelar fotboll, bland annat målvakten i det danska landslaget 2017. Det finns en svensk grafisk designer som heter Sara Lund och
det finns en mördare!!

 

Jag kan inte hitta något gemensamt med den här 40-åriga Sara Lund, mer än möjligtvis namnet. I Dalpilen kunde man 5 december 1899 läsa att hon dömts för mord på sin svärmor med arsenik i mjölk, mord på sin make genom att flera gånger lagt krossat glas i hans mat och mordförsök på sin älskares hustru. Därutöver var hon misstänkt för både stöld och mordbrand.
Bilden ägs av Kjell Olsson i Ljusdal

Hur många har du hittat på nätet som heter samma som du?

LÄS OCKSÅ

(25)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar