Annons
Annons

Hur tänker de som skapar automater?

Betalningen funkar bara om fingerblomman når in touchplattan

Alla som känner mig vet att jag i alla tider tyckt det är snyggt med långa naglar.

Mina långa naglar var egentligen det enda som kunde avslöja mig som transperson innan jag själv berättade det. De flesta drog emellertid slutsatsen att jag spelade gitarr …
Alla tycker förstås inte automatiskt att det är snyggt med långa naglar på en man, men sådana synpunkter sorterar jag in under rubriken ovana. Numera pryder jag alltid mina fina naglar med nagellack i olika färger.

Annons

En av de största skillnaderna mellan förr och nu är väl att det mesta som förr styrdes med nycklar numera styrs med knappar. Vi startar bilen med en knapp och reglerar sätet med olika knappar. Vi har knappar på datorer, telefoner, dörrlås, kaffebryggare och på parkeringsautomater. Det sistnämnda skapar stora problem för mig när touchplattor ibland ligger djupt inne i ett hål.

Touchplattan funkar inte när jag trycker med nageln.

Det funkar inte att låta bli att betala, inte ens om maskinen är ur funktion, för det är mitt ansvar att betala hyra för platsen jag står på. Vid maskinen på bilden gick det bra att betala med mobilen, men det är inte alltid som det finns ett alternativ.

Jag vet inte hur de som tillverkar olika saker som ska tryckas på resonerar, men jag hade önskat att dom insåg att det finns människor, oftast kvinnor, med långa vackra naglar som oxå behöver trycka på deras knappar ibland.

LÄS OCKSÅ

(85)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar