Annons
Annons

Hur tänkte de nu?

En vanlig syn på våra svenska vägar.

Min vän Jörgen Emanuelsson och jag satt och funderade över hur det kunnat bli så här. Vi kom fram till ett troligt scenario.

En man knackar på dörren till Vägverket.
– Goddag, jag har en idé, säger mannen.
– Så trevligt, säger Vägverket, vi gillar bra idéer. Vad går den ut på!
– Det är ganska enkelt. Jag gillar att resa, men jag vill bo hemma och nu har jag kommit på lösningen.
– Så spännande, låt mig höra.
– Lika enkelt som genialt – jag sätter helt enkelt hjul på mitt hus! berättar mannen entusiastiskt
– Jaha, och vad tänker du göra med ditt hus på hjul? frågar Vägverket misstänksamt.
– Jag kopplar huset efter min bil. Fiffigt eller hur?
– Efter din bil! Vägverket tar sig för pannan. Var tänker du köra någonstans med ditt hus på hjul?
– På våra svenska vägar så klart! Jag ser till att huset inte är bredare än en helt vanlig väg och sen bär det iväg.
– På våra vanliga vägar! utropar Vägverket lätt upprört. Hur fort tänker du köra med ett helt hus på släp?
– Lugn i stormen! Jag kommer att köra saktare än alla andra. Max 60 eller 70 km/tim.
– Ja, det lät ju mycket bättre, svarar Vägverket och torkar en svettdroppe ur pannan. Låter ju som en riktigt bra och trafiksäker idé. När på året tänkte du köra med huset lite långsammare än alla andra på våra vägar?
– I semestertider, så klart! När alla andra är lediga.
– Ja, så klart! säger Vägverket. Sätt igång, det här var en riktigt bra idé!

Annons

Och så blev det! Och vi tycker väl alla att det är en bra idé med husvagnar i trafiken på våra svenska sommarvägar. Och när du ligger bakom ett hus på vägen, så skänk en tanke till alla husmödrar som ska ska ta över det vanliga hushållsarbetet så snart mannen kört färdigt eller vill ha en avkopplande kopp kaffe efter allt slit vid ratten.

Att det var en man som uppfann husvagnen  är väl ganska självklart. En kvinna hade aldrig kommit på idén att ta med sig hela hemmet med allt vad det innebär på semestern. Hon hade nog föredragit hotell och någon annan som städar, bäddar, tvättar, lagar maten och diskar. Åtminstone ett par veckor under semestern.
Och det hade förmodligen blivit billigare …

LÄS OCKSÅ

(57)
(0)

4 kommentarer


 

Annons

Laddar