Annons
Annons

Inför sommar!

Bästa väderprognosen – en blick över Öresund?

Nu har vi gått över till sommartid och det var samma problem i år som varje år. Ska klockan ställas en timma fram eller tillbaka? Det finns olika trick för att komma ihåg vad som gäller. Problemet för mig är att komma ihåg vilka trick jag ska komma ihåg.

Annons

Men jag är inte så imponerad över att vi infört sommartid. Jag tycker vi borde införa sommar också. Men inte vilka somrar som helst, utan sådana somrar som de var när jag vara liten. Då var de både varmare och längre.

Sommartiden går fortare
Med tanke på den globala uppvärmningen tycker jag det är konstigt att somrarna var varmare förr. Och jag tycker dessutom sommartiden går fortare än vintertiden?

Kan de ha något att göra med meteorologerna? Eller datorerna? Förr gick meteorologerna ut på balkongen och kollade vad det var för väder, vilken färg det var på solnedgången och om svalorna flög högt eller lågt. Nu kollar de på datorerna och de kan ju inte berätta hur högt svalorna flyger.

Vill veta idag!
Eftersom jag tillhör den krympande skaran som lever i nutiden bryr jag mig inte så mycket om vilket väder det ska bli i övermorgon. Jag vill veta om det ska regna idag! Om det blir soligt idag och kanske om det går att grilla i kväll.

Här i Malmö finns det ett väldigt bra sätt att ta reda på vädret. Jag cyklar helt enkelt ner till Limhamnsfältet och kollar ut över Öresund.

Tre timmar senare
Eftersom det alltid blåser i Malmö och 99% av året från väster, innebär det att om solen lyser över Köpenhamn, kommer den att lysa över Malmö tre timmar senare. Svårare är det inte.

Är det sommar i Köpenhamn blir det sommar i Malmö också – tre timmar senare.

LÄS OCKSÅ

(41)
(0)

2 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar