Annons
Annons

”Jag älskar alla mina barn oavsett om de är pojkar eller flickor”

En kort promenad varje dag oavsett vad det är för väder.

Igår hade jag haft namnet ”Sara” i 15 år och idag, den 20:e juli fyller min mamma 94 år.
Vi har det gemensamt att vi båda är kända under annat namn än vårt dopnamn. Mamma är döpt till Zuleika, men som barn klarade hon inte att säga Zuleika, så det blev ”Lucky”. Och idag säger alla som känner henne Lucky. När någon frågar efter Zuleika, så vet vi att hen inte känner henne sedan tidigare.

Annons

Det är samma mamma som, när jag berättade om min transvestism sa: Jag älskar alla mina barn oavsett om de är pojkar eller flickor. Sen började hon anklaga sig själv att det var något fel på henne, men jag förklarade att det är inte så det hänger ihop. En del blir pojkar, andra blir flickor, en del blir rödhåriga, andra blir grönögda, en del blir vänsterhänta och andra blir transpersoner. Det kallas mångfald och det är så naturen funkar. Finns det i naturen så är det naturligt …
Svårare än så är det inte förrän vi ska försöka förklara varför människor är naturliga:-)
Min far sa ingenting. Jag för feg för att berätta det för honom medan han levde.

Min mamma bor på övervåningen i vårt fina hus i Malmö. Mina föräldrar flyttade hit 1991 när pappa blev sjuk. Jag tycker om att ha henne där. Hon tog hand om mig när jag var liten och hjälplös, idag är det min tur att ta hand om henne. Men om sanningen ska fram, så är det min hustru som tar mest hand om henne. Och förstås Hemtjänsten!

Vi var väldigt skeptiska till Hemtjänsten, och att lämna ut husnycklarna till vilt främmande människor. Vi hade ju läst så mycket negativt om dom, men det dåliga ryktet var väldigt oförtjänt. Det har fungerat väldigt bra för min mamma. De kommer flera gånger om dagen, och sitter ner och pratar med henne medan hon äter. De fixar fika, duschar henne och lägger upp håret. Visst har det varit lite missar under åren, precis som på alla andra arbetsplatser, men vårt samlade intryck är Med Beröm Godkänt.
Idag, på hennes födelsedag, kom en av personalen med blommor och rullade hennes hår trots att det var hennes lediga dag. Hon tyckte att Lucky skulle vara fin i håret på sin 94-årsdag. Lägg märke till de blå hårrullarna på bilden.

Mina föräldrar har alltid dragit med oss barn ut i naturen. Nästan alla skollov tillbringade vi på olika sätt ute i naturen. Det har inte satt några djupare spår hos mig, men mamma fortsätter och vill ha en promenad varje dag året om. Den blir allt kortare, men ut ska hon!

Hon hör dåligt, ser dåligt och drabbades av en hjärnblödning för några år sedan, men långt där inne är det en 25-åring som nu levt i 94 år.
Hipp hipp hurra för min fantastiska mamma!

LÄS OCKSÅ

(235)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar