Annons
Annons

Jag har känt mig välkommen i 10 år!

Jag har känt mig välkommen i 10 år.

Vet du att idag är en mycket speciell dag för mig! Klockan 17.00 2013 är det exakt 10 år sedan jag kom in i det svenska samhället.

Det hände på Stockhom Pride 2003. Jag hade deltagit i paraden och stod i kön utanför Pride Park, som den gången låg vid Tantolunden. Plötsligt dyker det upp en tv-kamera och en reporter, som börjar ställa frågor till mig och en annan transperson som stod bredvid mig i kön. Reportern avslutar med att fråga vad jag heter:
– Sara Lund, sa jag
– Jasså, ni har namn också, sa reportern.
– Ja, har inte du det?
Då berättade reportern vad han hette och att han kom från Rapport.
– Rapport, sa jag överraskad. Jag trodde det var Stockholms lokal-tv.
– Är det ett problem, replikerade reportern.
– Det inga fler än min hustru som vet att jag är transvestit.
Efter en kort betänketid godkände jag att vara med och ringde hem.
– I kväll kommer ”Sara” att vara med i Rapport.

Annons

Jag kan avslöja att det är väldigt många som tittar på det programmet och Rapport är faktiskt ett väldigt bra program att ”komma in” i.
Vissa anser att det var då jag ”kom ut”, men jag ser det som att jag varit utanför hela livet ända fram till 2 augusti 2003, då jag äntligen blev välkomnad in i samhället.

Onsdag 13 augusti ringde Tony Kaplan från KvällsPosten. Jag jobbade då som marknadschef på Slagthuset i Malmö. Södra Sveriges största nöjes- och konferensanläggning.
Chefredaktören hade sett mig på Rapport och nu undrade de försynt om jag ville prata om det. Jovisst sade jag, och två sekunder senare knackade Tony på dörren. Under eftermiddagen godkände jag både text och bilder.
På kvällen ringde Tony igen och undrade om det verkligen var sant eller om det var ett av mina vanliga marknadsföringstrick. Vi planerade kanske att sätta upp ”Cabaret” eller nåt. Nä, det var på riktigt och dagen efter stod det på löpsedeln.
MALMÖS NÖJESKUNG ”JAG ÄR TRANSVESTIT”! Claes Schmidt berättar om sitt DUBBELLIV. Och KvällsPosten sålde 17.000 fler tidningar än de brukade göra på onsdagar.

Idag, fredag 2 augusti, kl 15.00 föreläser jag i Hörsalen på Pride House vid Sergels torg i Stockholm. Ledningen har sagt att jag får hålla på till max kl 18.00.
Du är välkommen att ”komma in” på min föreläsning!

 

LÄS OCKSÅ

(401)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar