Annons
Annons

Klubbar som klubbar?

Fotboll

Det var stökigt i Malmö när Hammarby mötte MFF häromdagen. 20 personer omhändertogs i samband med bråken kring fotbollsmatchen, skriver Skånepolisen på sin hemsida. Tre personer greps, varav två är misstänkta för våld mot tjänsteman och en för våldsamt upplopp.

Annons

Polisens kommenderingschef vid insatsen, Patric Heimbrand skriver i en personlig betraktelse på myndighetens hemsida att han är besviken och ledsen över att flera poliser kom till skada och avslutar:
”En sådan här dag ställer jag mig väldigt frågande till om dessa
fotbollsmatcher är värda sitt pris”.

När min hustru och jag drev Skandinaviens största nattklubb på Slagthuset i Malmö, välkomnade vi varje fredag och lördag tusentals gäster från olika kulturer, religioner och länder som ibland befann sig i krig med varandra – och sålde alkohol till dom.

Alla var välkomna och skötte sig för det mesta väldigt bra. Det fåtal som inte skötte sig fick lämna lokalen och hälsades välkomna tillbaka en annan gång. Blev det bråk, erbjöd vi gästerna att hjälpa dom med en polisanmälan.

Detta blev för jobbigt för Malmöpolisen, som försökte tvinga oss begränsa antalet gäster med utländsk bakgrund i nattklubben.
Jag frågade då  hur länge en klubb, där det under okontrollerade former konsumeras stora mängder alkohol, och som upprepade gånger behöver stora polisinsater, kan få fortsätta sin verksamhet?
– Den klubben skulle stängas omedelbart, blev det korta svaret från polisen
– Hur kommer det sig då, att MFF tillåts fortsätta vecka efter vecka? frågade jag.

Jag fick inget svar på min fråga, och tycker fortfarande det känns märkligt att en nattklubb kan tvingas stänga om publiken blir stökig. Men en fotbollsklubb får fortsätta oavsett hur stökig publiken blir.

Beror det på att fotbollen anses fostra pojkar till ”riktiga män”, eller
kan det vara så enkelt att de flesta poliser gillar fotboll?

Jag tycker inte att människor som vill träffas på en krog ska behandlas annorlunda än de som vill träffas och se på fotboll.

LÄS OCKSÅ

(137)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar