Annons
Annons

Kvinnor, män och alla vi andra!

Jag jobbar som inspiratör och föreläsare runt om i Sverige och Norge, och pratar om de normer och värderingar som styr våra liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Jag föreläser alltid som ”Sara”. Dels för att jag är transperson, men också för att det utmanar ditt sätt att tänka. Jag fick ”Stora Talarpriset” i februari 2011 och kom nyligen ut med boken ”Från Man till Människa”.

Annons

Du kan läsa två kapitel ur boken på min hemsida Saralund.se

De flesta vet att mångfald och oliktänkande är positivt, utvecklande och rent av livsnödvändigt för ett levande samhälle. Trots det tillåter vi rädsla, nedärvda normer och gamla tankesätt styra våra liv. Vem programmerar din hjärna och vem bestämmer hur du ska tänka? Bara för att du inte stött på ett visst fenomen tidigare, så betyder det inte att detta måste vara något onaturligt, märkligt eller egendomligt – det betyder förmodligen bara att du är ovan vid just det fenomenet.

Det finns ett buddhistisk talesätt som lyder: Den högsta formen av intelligens är att kunna reflektera över sig själv och andra – utan att döma.

Tänk så enkelt och så oerhört svårt. Har du frågor och funderingar om detta eller annat jag skriver om på min blogg, är du välkommen att höra av dig. Jag besvarar allt jag kan besvara så snart som möjligt.

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

4 kommentarer

Annons

Senaste från Allas

Laddar