Annons
Annons

När fel blir rätt!

 

AnnHelen inleder dagen på Oscarsskolan i Oskarshamn

AnnHelen Skeppner inleder dagen på Oscarsskolan i Oskarshamn

På kvällen, torsdag 6 mars 2014 kl 18.30 föreläste jag i Jenny Nyströmskolans aula i Kalmar. Samma kväll kl 18.00 höll Lärarnas Riksförbund distriktsmöte med Metta Fjelkner som föreläsare på Stagneliusskolan i samma stad.

Annons

AnnHelen Skeppner och Åke Nilsson reste från Oskarshamn för att delta på distriktsmötet. De kom fram i god tid och fick bra platser. Det var mycket folk på plats, men av någon anledning började mötet inte kl 18.00 som det stod i inbjudan. Det skulle även bjudas på mat innan föreläsning och av den syntes ingenting …
AnnHelen och Åke hälsade på de övriga deltagarna och tyckte det var många nya ansikten. AnnHelen lade märke till att det inte fanns reklam för ”Lärarnas Riksförbund” i lokalen.

Kl 18.00 presenterades föreläsaren, men hon såg inte ut som Metta Fjelkner. AnnHelen noterade att hon var längre och hade snygga ben. Hon blev tveksam på om kvinnan på scenen överhuvudtaget var en kvinna …

Två repliker senare var hon övertygad om att det inte var en kvinna på scenen och att detta inte var Lärarnas Riksförbunds distriktsmöte. Men vad var det?

Det visade sig att dom hamnat på Smålandsidrottens arrangemang för idrottsledare och allmänhet med mig som föreläsare.
Dom gillade det dom hörde. Dom ville höra mer och beslutade sig för att stanna. AnnHelen och Åke glömde helt bort sitt uppdrag och tänkte; ”Detta ska vi ha på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn”.

Och så blev det!
Onsdag 14 januari i år föreläste jag för lärare och elever i årskurs 2 och 3 på Oscarsgymnasiet i Oskarshamn.
Lärarnas Riksförbund undrar fortfarande varför de aldrig dök upp på distriktsmötet den där gången, men förbundet stod för fikat på Pedagogiska Caféet som avslutade studiedagen ”Sara i Skolan” …

Åke Nilsson och AnnHelen Skeppner.

Åke Nilsson och AnnHelen Skeppner arrangerade dagen.

Det blev en väldigt bra dag och samtidigt visade vi, att ibland kan fel bli alldeles utomordentligt rätt.
Eller som den danske jazzviolinisten Svend Asmussen uttryckte det; ”Det är mänskligt att fela – det är därför finns det så många människor”

LÄS OCKSÅ

(6)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar