Annons
Annons

På flott färd genom Malmö

Kändiskocken Tareq bjöd på en sanslös jordgubbsdessert på Slottsträdgårdens Café

I Norge firas Nationaldagen med flaggor, nationaldräkter, parader med musikcorps, fest och flärd – i Sverige klipper vi gräset!

Visa påstår att vår Nationaldag firas till minne av dagen då Gustav Vasa valdes till Sveriges kung 1523 och Sverige blev ett självständigt land.
Men hallå! Skåne, Halland och Blekinge hörde till Danmark vid den tiden och blev svenskt först vid freden i Roskilde 1658. Vi i Skåneland vill också vara med!

Annons

Men kanske 1809 års regeringsform som utfärdades den 6 juni skulle kunna funka? Den gjorde slut på det gustavianska enväldet efter det närmaste Sverige har kommit en revolution: gripandet och avsättningen av Gustav IV Adolf.

Kanske känns det ändå bäst att 6 juni är den dag då många kommuner väljer att hälsa nya medborgare välkomna till vårt vackra land!

Min hustru och jag firar traditionsenligt Sveriges Nationaldag tillsammans med sällskapet Malmö Akvavit, där hon är medlem. På den traditionella flottfärden på Malmö kanal äter och dricker vi gott och ser Malmö från dess allra vackraste och grönaste sida.

Malmö visade upp sig från sin soligaste, grönaste och skönaste sida

LÄS OCKSÅ

(21)
(0)

1 kommentar


 

Annons

Laddar