Annons
Annons

Sanne Salomonsen blev årets Gammeldansk

Sanne_Salomonsen blev årets Gammeldansk

Sanne Salomonsen blev årets Gammeldansk

Lördag 31 januari delade kultursällskapet Gammeldanskens Vänner ut sina årliga utmärkelser ”Årets Gammeldansk” och ”Årets Pølse”.

Utnämningen av Sanne Salomonsen till ”Årets Gammeldansk” må ses som ett rönnbärsfärgat uttryck för våra gemensamma strävanden till än mer intensiva kontakter i kulturens tecken mellan trogna grannar och goda vänner.

Annons

Sanne som stått på scenen sedan hon var 13 år, har jobbat mer de flesta musikstilar från jazz och musikal till schlagerfestival och TV-serier. Epitetet Danmarsk Rockdrottning fick hon när hon jobbade med supergruppen ”Sneakers” på 80-talet.

Några som tidigare har mottagit priset, som delats ut sedan 1986 är Hasse Alfredsson, Meta Alm, Viktor Borge, Dot Wessman, Hasse Wallman.

Toldbod Bodega fick utmärkelsen "Årets Pølse"

Toldbod Bodega fick utmärkelsen ”Årets Pølse”

Årets Pølse” gick till ”Toldbod Bodega” på Esplanad 4 i Köpenhamn. En välförtjänt vinnare med traditioner och inredning från 1930-talet. Köket erbjuder varje dag ett stort urval danska ”smørrebrød”, dagens rätt och även större menyer. Bord fyra är alltid reserverat för lokala stamgäster och det finns en biljard i det innersta rummet.

I mitten av 1800-talet bodde Hans Christian Lumbye, känd kompositör som bla skrev Champagnegaloppen, i huset.

LÄS OCKSÅ

(120)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar