Annons
Annons

Malmö Gayradio

Claes Gylling och Roland Kastl

Claes Gylling och Roland Kastl

Onsdag 22 juli 2015 var jag inbjuden som gäst i studion av Claes Gylling som, tillsammans med tekniker Roland Kastl sänt Malmö Gayrradio varje onsdag under 33 år. Musiken är kortad till 10 sekunder, men vill du höra hela låtarna så finns dom på Spotify och YouTube.

Annons

Dagen program börjar med det hemska som inträffade i Norge denna dag för 4 år sedan: morden på Utøya och sprängdådet i Oslo.

Sedan övergår vi till att berätta lite om RFSL-kampanjen ”Jag är fri”. Stöd kampanjen, all info finns här: www.jagarfri.nu
Inslaget ledde till en uppfriskande diskussion om hur enormt bra vi har det här i Skandinavien och hur futtiga våra små problem framstår jämfört med eländet på många andra håll i världen.

I livesändningen inledde vi med Jon Henrik Fjällgrens fantastiska låt ”Jag är fri” från Melodifestivalen i år.

Så kommer en intervju med Gudrun Hauksdottir som berättar om ett av de många suveräna arrangemang som ingår i Malmös ”Sommarscen”, Big City Divas, som hon skapat och som äger rum i Malmö den 24 juli.

En Harvard-studie om begreppet ”Två-dimensionell Mångfald” får igång diskussionen på allvar i studion.

Programmet avslutas med ”Changing to be me” en låt, specialskriven för mig av min vän P-O Nilsson för ett gympapass jag ibland lägger in när publiken behöver röra på sig under mina föreläsningar.
Jag tycker låten kan platsa som officiell Pride-låt varsomhelst i landet.
Leta upp den och lyssna på den på Spotify!

Lyssna på programmet och tidigare sändningar här:

LÄS OCKSÅ

(8)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar