Annons
Annons

Silverbröllop

Jag älskar Anita lika mycket idag som när vi träffades för 40 år sedan

Anita och jag träffades 1973 när jag spelade med Agneta Baumans orkester på Stadshotellet i Skellefteå.

Orkestern anlände till hotellet den 2:a januari och Anita, som serverade på hotellet hälsade orkesterns nya trummis välkommen. Det var gott om minusgrader ute, men eftersom jag dittills mestadels uppehållit i södra Sveriges sydligaste delar, och aldrig längre norrut än Stockholm, ägde jag varken halsduk, mössa eller vantar. Och som skåning hade jag inte insett behov för annan fotbeklädnad än trätofflor.

Annons

Den 7:e januari var det, som väldigt ofta, eftersits med restaurangpersonalen och jag lade märke till Anita för första gången. Vi hade väldigt roligt och hon skrattade åt alla mina dåliga historier.  Jag blev jätteförälskad och eftersom jag bodde på hotellet såg jag henne nästan varje dag. Vi bowlade och promenerade i den vackra vinterstaden.

Den 14 januari flyttade jag hem till Anita och resten är, som det heter historia. Jag fortsatte turnera med olika krogband under hela 70-talet och en bit in på 80-talet. Och Anita besökte mig runt om i Skandinavien.

Så småningom flyttade Anita till Malmö och vi gifte oss den 24 juli 1988. Idag, onsdag 24 juli, är det ganska exakt 25 år sedan och därför firar vi silverbröllop just idag! Vi har således varit tillsammans över 40 år, så det finns mycket att fira i år.
Hur vi firar detta ska jag berätta nästa gång …

En gång fick vi frågan hur man gör för att leva tillsammans så många år och det enkla svaret är: Vi kommer från en tid när man reparerade saker som gick sönder istället för att skaffa nytt.

Vi har helt enkelt bestämt oss för att leva tillsammans och att aldrig somna som ovänner. Jag tror det är en bra idé och jag älskar Anita lika mycket idag som den där gången för 40 år sedan … och en förvånad omvärld kan konstatera att hon känner samma sak för mig.

Jag är en mycket lycklig människa!

LÄS OCKSÅ

(535)
(0)

1 kommentar

Annons

Senaste från Allas

Laddar