Annons
Annons

Sveriges beredskap är god!

Guard blue2 Läser om ubåtsjakten i Stockholmsskärgård och erinrar mig en episod i somras när min hustru och jag turistade i Stockholm. 

Plötsligt omringas vi av folkmassor där det talas franska, polska, ungerska, finska, tyska. Och alla är på väg mot samma mål. Vi inser att hela Europa verkar ha läst om Sveriges låga beredskap och ska nu slå till mot själva hjärtat i Sverige – det Kungliga Slottet mitt i vår allra kungligaste huvudstad.

Annons

Vad göra?

Jag var årets bästa soldat på P7 i Ystad 1972 och beordrar min hustru att larma de som sköter bevakningen i Sverige – Expressen och Aftonbladet! Kvällspressen, som vanligtvis vet allt innan det ens har hänt, måste fås att agera.

Men lugn kära läsare, du ska inte tro på allt du läser och hör i media.
Beredskapen är god!
Jag vet för jag har själv kollat!

Guard musik

Vi hinner inte ens fram till målet för attacken innan det trygga Hemvärnet är på plats i form av en musikkår som marscherar in på bred front och spelar avväpnande musik på full volym.

Efter dem följer en avdelning soldater, iklädda uniform modell ”Ä” från början av 1800-talet. Försvaret har sökt sig till rötterna och klokt nog även involverat rikets kvinnor i insatsen.

Guard Black

Och se där!
Folkmassan skingras och hotet mot Sverige är avvärjt för den här gången. Och vi åser en timmas välrepeterad underhållning av män och kvinnor i kavalleriets blå och infanteriets svarta uniform.

Det enda smolket i glädjebägaren är väl att det inte finns något att försvara i huset med Sveriges enda dygnet runt incidentberedskap. Det bor nämligen ingen där!

Vi kollade det också …

LÄS OCKSÅ

(45)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar