Annons
Annons

Tack, SJ!

Signalfel

Den senaste tid har det varit mycket signalfel i järnvägstrafiken kring Stockholm. Detta har vid tre tillfällen under den senaste tiden inneburit att jag kommit hem tidigare än beräknat!

Problemet har främst drabbat snabbtågen. Jag har föreläst på mindre orter och kommunikationerna där har påverkats väldigt lite av signalfelen. Men förr eller senare måste jag ju byta och ta snabbtåget vidare mot Malmö. I mitt fall från Norrköping, Linköping och Södertälje. Ofta uppstår det väntetider vid bytena.

Annons

Tack vare signalfelen på stambanan, har snabbtågen varit lagom försenade så att jag hunnit med ett tidigare tåg än jag bokat. Eftersom jag reser mycket med tåg har jag svart SJ-Priokort. Med hjälp av kortet och förstående tågvärdar får jag alltid plats någonstans på tåget.

De tre senaste resorna jag gjort har därför inneburit att jag varit hemma upp till 50 minuter tidigare än beräknat. Och tågförarna har gjort sätt bästa för att köra in tiden. Sist körde föraren in 20 minuter av en försening på 26 minuter från Södertälje.

Det är inte ofta jag tycker det är bra med signalfel. Jag vet inte hur skyddsombuden på SJ ser på de ständiga signalfelen. I Tyskland var blev det ödesdigert när två lokaltåg nyligen krockade på grund av signalfel.

Tack, SJ för att ni försöker hålla tiderna trots hopplöst eftersatt underhåll!

LÄS OCKSÅ

(7)
(0)

Kommentera

Annons

Senaste från Allas

Laddar