Annons
Annons

Taxi till Bromma

Jag har föreläst i en av Stockholms förorter och beställt jag en taxi för resa till Bromma flygplats.

Det är fint väder, så jag går ut på trottoaren och väntar på att bilen ska komma. Det kommer en taxi, som saktar in en bit bort, men körde förbi mig. Men så vänder den och gör om precis samma manöver – två gånger!
Tredje gången stoppar jag bilen.
– Heter du Claes? frågar han misstänksamt.
– Ja, svarar jag helt sanningsenligt.
– Och du ska till Bromma Flygplats? frågar han lika misstänksamt.
– Ja, är det något fel med det? undrar jag.

Annons

Under resan till Bromma berättar han att det var inte hur jag var klädd, som gjorde honom tveksam. Det var att jag skulle ut och flyga med en handväska i ena handen och en kycklingsallad i den andra. Det hade han aldrig upplevt!

Arrangören hade bjudit på kycklingsallad i pausen och eftersom det blev några över frågade hon om jag ville ha med mig en portion på resan …

 

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar