Annons
Annons

Träna på arbetstid

Vad tycker du om arbetsgivarkravet ”Träna två gånger i veckan annars får du avdrag på lönen.”

Jag tycker det är en jättebra idé av arbetsgivare att uppmuntra god hälsa. Eftersom allt fler har stillasittande jobb blir det allt viktigare att vi rör på oss.

Annons

Jag är definitivt inget träningsfreak, men jag försöker ta en rask promenad före frukost varje dag och ibland är det enda gången jag är utomhus och rör på mig den dagen.

Att kombinera god hälsa med bättre lön tycker jag är helt rätt väg att gå. Avdrag på lönen för de som inte tränar eller motionerar är ett sätt. Ett annat sätt är naturligtvis påslag på lönen för de som gör det.
Att träningen dessutom sker på betald arbetstid är ännu ett plus.

Sen är förstås frågan om vilken typ av träning som är bäst för mig. Styrketräning är inte min grej. Inte löpträning heller. Jag sprang en gång och då ramlade jag, så det gör jag inte … men en rask promenad passar utmärkt för mig.

Cykla kan jag också tänka mig. Tänk att få betalt för att cykla till jobbet. Då får man både bättre kondition och betalt för att ta sig till och från jobbet samtidigt som man gör en insats för miljön och minskar trafiken om man bor i en stad. Win-win-win skulle man kunna säga.

Personalchefen Linn Sjögren på Kalmar Vatten, som infört kopplingen mellan lön och träning redan 2007, uppger för  att belastningsskadorna har blivit mindre och personalen gladare.

LÄS OCKSÅ

(0)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar