Annons
Annons

Transair rides again!

Johan Barth, jag, Johan Wiklund och den vackra Beech Bonanzan på Arvika Flygplats

Torsdag 4 maj har Ingesunds Folkhögskola utanför Arvika köpt min studiedag ”Sara i Skolan”. Sluttiden är 15.30 och därifrån ska jag ta mig hem till Malmö. Med tåg tar det 8 timmar och med flyg 18 timmar inkl övernattning i Stockholm.

Annons

Ingen av alternativen känns inspirerande.
Jag kontaktar Johan Barth som flög mig till Sunne i sin Beech Bonanza, när reguljärflyget inte kunde landa pga dimma.
– Vilken dag? frågar Johan, min kalender är ganska full …
– Torsdag 4 maj. Jag slutar kl 15.30, så  kl 16.00 i Arvika skulle vara perfekt, svarar jag.
– Ha! utropar Johan, den dagen och bara den dagen är det möjligt, men jag måste vara tillbaka vid 18-tiden och hämta ungarna på dagis.

Det visar sig att Arvika har en utmärkt flygplats med asfalterad bana.
Jag kollar även med min granne Johan Wiklund som är flygkapten på SAS. Han är ledig och hakar gärna på när det gäller en Beech Bonanza …

Det blir en fantastisk dag på Ingesunds Folkhögskola med föreläsning på förmiddagen och klassrumsbesök på eftermiddagen. Jag fick tom möjligheten att prata via tolk för nyanlända ungdomar från Afghanistan. De var mycket nyfikna på allt nytt i Sverige. Dom hade inga problem med hur jag var klädd, men  jag fick veta att det skulle inte funka för en man att gå klädd som jag i Afghanistan. Och inte för en kvinna heller för den delen. 🙂
Dom och alla andra elever hade mycket bra frågor och det blev många bra diskussioner.

Klockan 15.45 får jag ett sms att Transair har landat på Arvika flygplats.
Klockan 15.55 ankommer jag till Arvika flygplats och vi lyfter kl 16.15.

Johan Barth lägger upp rutten med flygledaren som sitter någonstans. Han ställer in autopiloten och så är det dags för fika med kanelbullar. Vi får göra en sväng runt Landvetter annars är det raka vägen till Malmö med 300 km/tim på 3.000 meters höjd. Det blåser friskt på marken med där upp är det lugnt med sol och klart väder. Utsikten är formidabel! Vi ser Vänern till vänster och på höger sida Kattegatt, Skagen, Göta Älv, Göteborg, hela Hallandskusten, Skåne, Danmark …
Klockan 18.00 landar vi på Sturups flygplats.
Vi rullar in planet i hangaren och jag är hemma kl 18.30.

Hurra för goda grannar och vänner med flygplan!
Och tack Ingesunds Folkhögskola för en trevlig och upplevelserik dag!

Johan Barth flyger lugnt och säkert

Alltid lika trevlige Johan Wiklund.

Inflygningen till Sturups flygplats

LÄS OCKSÅ

(136)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar