Annons
Annons

Transperson på fest!

Foto: Peter Watz

Jag, längst tv bland mina vänner i världens bästa förening. Foto: Peter Watz

Torsdag 8 december 2016 gick Talarföreningen NSA:s traditionella julfest av stapeln på Westmanska Palatset i Stockholm.

Åttio av landets främsta föreläsare och moderatorer hade samlats och blandat med god mat, inspirerande tal och intressanta bordssamtal förekom såklart även ett par tävlingar. Enligt en av dessa skulle pris utdelas till den vars klädsel ”sticker ut” eller inte hör hemma bland det övriga, lite som Magnus, Brasse och Eva – låt oss ”Finna ett fel”.

Annons

Efter att juryn, under ledning av Marko Latva-Nevala skärskådat deltagarnas klädsel från topp till tå kom man till slut fram till två vinnare. Priset på den kvinnliga gick till Nina Hjort iförd en praktfull discoskepnad á la 70-tal och på den andra sidan plockade Johan Dahl iklädd orange kostym med slips och hatt i samma färg hem priset.

 

Johan Dalin, Maco och Nina Hjort

Johan Dalin, Marko Latva-Nevala och Nina Hjort.   Foto: Lennart Paulsson

Det är ju alltid kul att bli uppmärksammad och vinna priser, men det här var en tävling jag inte ville vinna och det var inte utan en suck av lättnad jag insåg att i detta sällskap betraktas en man i orange kostym, slips och dito hatt som mer utstickande än en transperson.
Lite uppmärksamhet fick jag trots allt genom flera positiva kommentarer om min frisyr och den vita blusen som flera uttryckte att dom ville äga.

Jag hoppas det inte dröjer länge innan alla transpersoner ska få uppleva samma euforiska känsla av att slippa bli betraktad som utstickande i ett sällskap med uteslutande cispersoner*.
Jag tolkar det som att när vi transpersoner blir tillräckligt vanligt förekommande i samhället kommer alla att kunna känna att det är här vi hör hemma.

  • Cisperson är motsatsen till transperson, dvs en person som identifierar sig med det vid födseln tilldelade könet. Både trans och cis är latin och betyder ”på andra sidan”, respektive ”på samma sida”.

LÄS OCKSÅ

(97)
(0)

Kommentera


 

Annons

Laddar